Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När månen talade tyst


I ensamheten hörde jag en röst
den viskade smeksamt
frågande om jag också var ensam
undrande
om jag ville dela en stund eller två
i stilla sällskap

Jag såg mig omkring
såg ingen

rösten viskade med ett lätt skratt
nej inte där nere

se hit
upp här
jag lyser ju på just dig

Jag betraktade månen
som var nästan ny med bara en strimma kvar

månen viskade
jag ska snart gå
men jag kommer alltid tillbaka
och just ikväll
slipper vi vara själv

för ikväll valde vi varandras sällskap
om än för en stund

vi satt i den ljumma sommarnattens tystnad

tysta
nöjda med sällskapet
innan jag såg på klockan
livet kräver sitt sa jag till månen
måste sova

sov gott
fick jag som svar

du vet vart jag finns
sällskap finns alltid

så jag gick hem
tände ett doftande värmeljus till sällskap åt månen

sedan var det dags för mig att sova




Fri vers av Nikolai Jungsin VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-07-08 23:44



Bookmark and Share


    Anna Ahlborg
Underbar dikt! Gillade speciellt att du "tänder ett värmeljus som sällskap åt månen"! Tänk så omtänksam du är mot alla! till och med mot månen! =) Dikten får mig att tänka på "Alfons Åberg och hemliga Mållgan- du är Alfons och månen är Mållgan! ;)
Nu ska jag kolla din 5:a dikt. Vi hörs! Kram Anna
2010-07-23

  Vilsen Annette-hittar vägen
Så vacker poesi !
2010-07-11

  Suzy med punkterna
....god natt min fina vän!
2010-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP