Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En morgon såsom den

 

Jag önskade mig morgonen
En morgon så som den
Då solen band
sin blomsterkrans
sin gryningsglans, sin blomsterkrans
och dimman låg längs jord och bädd
En kappa över marken klädd
Den morgonen


Jag längtar nu till skymningen
Till aftonen och kvällningen
Då plaggen hängs tillbaka på sin galge
Och föreställningsvärlden byter sida




Bunden vers av Daniel_78 VIP
Läst 633 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-09-29 12:59



Bookmark and Share


    glasa VIP
oh, mästerligt skriven
den ger
avlösning

en sådan oväntad lättnad

phu, blir glad av
och så bländande tacksam
2010-10-26

    Bodil Sandberg
Jag älskar den här..min smak till fullo..det är den melankoliska känslan som strömmar..mitt i all längtan..det är den fullödiga starka anda..svajande..nästan lite som en ruelse..åtrande..mengott hur de sista orden bärs i lättnad ..skönt..plaggen tillbaka på galgen..allt som det ska vara..ja

varma applåder och sparas..tack Daniel!!
2010-10-25

  vera gade VIP
Den första versen är så klassiskt skön att jag måste skriva av den och sätta upp den på min tavla...därför kan jag kanske tillåta mig att be dig fundera över de två sista raderna i andra versen - det är något med rytmen..jag kan inte riktigt säga vad det är ..innehållet är ju inte fel...
2010-10-20

  himlens hemlighet VIP
det ligger en levande man under din säng, mamma
2010-09-30

  Baystream
"Då plaggen hängs tillbaka på sin galge
Och föreställningsvärlden byter sida" - grymt slut.
2010-09-30

  Roger VIP
Vackra bilder och skön stämning genomsyrar din text. Njutbart!
2010-09-29

  walborg
Fantastisk rytm i dikten och innehållet fylld av längtan gör mig glad.
2010-09-29

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket bra skaldat. =)
2010-09-29

  Anders Perols
Mycket bra. Gillar slutstrofen.
2010-09-29

  Catharina Edin VIP
Ja, jättebra!
2010-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP