Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Årtal


Trött lägger året
huvudet på kudden
jag vill sova
efter förrättat värv

jag gjorde så gott jag kunde
med oskuld
som mitt enda bidrag

skyll inte på mig
för allt som inte blev
som du ville

det som inte föll
just dig på läppen
tog andra tacksamt emot

en ny förmåga tar över
med oskuld
som enda bagage

vad blir ditt bidrag
till er gemensamma vandring
fram till nästa nyårsnatt








Fri vers av Gunnel André VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-12-31 14:46



Bookmark and Share


  Björn Donobauer
Ett nytt år är som en ny lungfylla luft efter att ha varit under ytan så länge att syret tagit slut. Dock är det samma gamla lungor och samma slags luft som den som nyss tog slut!
Men det kan också vara den sista insupna vattenmängden för en drunknande. Därefter är allt stillhet.
Frisk luft åt alla!
2011-12-31

    ej medlem längre
ja, det är lika spännande varje år vad oskulden ska finna... gott nytt på dig!
2011-01-01

  © anakreon VIP
Önskar dig en
Praktfull Fortsättning
på det Nya Året.
Calle
2011-01-01

  korpfjäder
Nog kan man känna det just så, att något gammalt och trött får gå till sömn och något nytt får födas och bli...
Och egentligen är väl varje ny sekund av evighet just sådan...
Ändå känns det skönt att få leva ritualen
nyåret
Så... god fortsättning!
2011-01-01

  Vind
En nödvändig och bra fråga avslutar en välskriven årsfilsosofi...
2011-01-01

  aol
bra skriftat, vad bär det ya med sig,
2010-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel André
Gunnel André VIP