Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud, jag behöver dig!



Dig jag behöver att framåt få skåda,
med min hand i din, tillsammans, vi båda.
Dig jag behöver från morgon till kvällen,
dag och natt Ditt ljus ner från himlapällen.
Gud, jag behöver dig!

Jag hör dig bland katedralens höga valv,
på gräsets grönska du gör mig hel från halv.
Den låga basen speglar Dig djupast böjd,
längst upp drillar sopranen från högsta höjd.
Gud, jag behöver dig!

Dig jag behöver att fullt ut få leva.
Du har oss vårdat sen Adam och Eva.
Ingen minut utan dig vill jag vara,
på Din bön om närhet vill jag nu svara:
Gud, jag behöver dig!




Bunden vers av Gunnel André VIP
Läst 462 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-10-22 15:49



Bookmark and Share


  me_we
De orden säger det jag inte kan formulera.
2015-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel André
Gunnel André VIP