Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

John, Du kunde ha fyllt 30 år idag min vän



Idag skulle John ha fyllt 30 år.
Men han dog ung, mördad 17 augusti 1995, blott 14 år gammal med hela livet framför sig.
Han dog för att han vågade försvara sin vän och inte ge efter för främlingsfientlighet och nazism.

Jag har haft den unika glädjen att få träffa hans föräldrar och prata med dem, underbara människor som givit så mycket av sig själva och som hjälpt andra och vägrat passiviseras trots det hemska som skett.

Idag tänder jag några ljus till hans minne.


Minns John Hron

Låt oss tända tusentals ljus för John!




Fri vers av Nikolai Jungsin VIP
Läst 430 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-01-25 20:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Varje dag gör sig bödlarna klara...Det är dags att rensa bort ogräset som växt sig alldeles för stort.......
2011-05-04

  Filosofen2
Grät som ett barn pga det......Vilken dag var hans födelse?
2011-02-05

    AA VIP
Fint skrivet och mycket tänkvärt. // AA
2011-01-25

  Niclas Petersson VIP
Jag har också träffat hans föräldrar. Precis som deras son var, är de också fantastiska människor som vigt sig liv åt att motverka ungdomsvåld.
Bra text.
Gillar.
2011-01-25

  thyra
En hedervärd tanke. Fint skrivet av dig!
2011-01-25

    ej medlem längre
Vilken sorglig berättelse... Men samtidigt hoppingivande och stark.
*applåderar*
2011-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP