Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Befriat hjärta


sten
hård
mörk
kall
STEN

omger
fängslar
äter upp all värme
isolerar
avskärmar
utestänger
innesluter

gömmer det vackra
ett hjärta

värt befrielse

använder de varsammaste av verktyg
ärlighet
närhet
sanning
kärlek
vänskap

chippar loss
en liten bit av tvivlans sten
knackar bort ännu en vass kant av ärr
lång vägs färd
har bara börjat

slåss mot ett monster
som befäst
en stark hemmaplan
med åratals erfarenhet

men ett hjärta
ensamt längtande
slår fortfarande
djupt inne i sitt ensamma
avdomnande fängelse

känner vibrationerna
från en svag
flämtande puls
försöker undsätta
hinna fram
innan glöden dör
innan stenen befäster
likt järn
dödar en stjärna på ett ögonblick

vill inte se hjärtat förgås
vill mot monstret slåss

rena såren
rena varen
efter åratal av vanvård

ge det du behöver
för att du är den du är
befria ett hjärta
för att det är värt
att få slå fritt
för livet
för glädjen
för att finnas
för kärleken
till mycket
kanske en dag slå för mig




Fri vers av Nikolai Jungsin VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-02-09 19:08



Bookmark and Share


  Filosofen2
Log vid sista meningen..

Mycket bra
2011-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP