Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar efter samtal med en vän


Att heta Dörrmatta


Ska man kalla sig Dörrmatta

om man tillåter
folk att ignorera ens personliga gränser
andra att bara utnyttja en
lama ursäkter gång på gång

om man aldrig
säger NEJ
säger "gör det själv"
kräver respekt

ifall man
ständigt ursäktar någon som trampar på en
ger femtielva chanser
"vill rädda" någon som bara drar ner en i skiten
accepterar missbruk och ursäktar det
är dumsnäll så att man blir utnyttjad
sen dessutom ska känna skuld för att man inte låter folk trampa på sig ännu mer

jo då kan man säkert kalla sig dörrmatta
vad väljer du?




Fri vers av Nikolai Jungsin VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-02-16 17:46



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Bra rutet...men ibland är gränsen svår att finna
2011-02-17

    Anna Ahlborg
Bra skrivet!
Man ska aldrig låta sig trampas ned-har nu äntligen lärt mig det efter år av psykiskt förtryck. Man kan inte "utplåna sig själv för att andra ska få må bra"...
2011-02-17

  Emme VIP
Bra skrivet.. Själv är jag ingen
dörrmatta :-)
2011-02-16

  Filosofen2
Vissa älskar dörrmattor, men jag fröredrar åsikter och egna tankar.....

Skitbra skaldat!!!!!!!!
2011-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP