Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mirakel att vi finns

Se dig som en katt för en sekund.
Hur skulle du önska din matte/ husse var?

Öppna din fantasi och våga se.

Om jag var en katt, önskar jag
att min matte/ husse gav mig
kärlek, ödmjukhet och mat, så
jag slapp vara hungrig.

Se dig som en hund för en sekund.
Tänk dig in hur matten/ hussen
gick ut med dig så ofta du behövde.

Tänk dig så underbart livet vore vara.

Min Tajsa spinner alltid, vet att då jag
tar henne i famnen så vill jag
bara kramas.

Se dig som en växt i hemmet för
en sekund.
Vatten och gödning får ditt lövverk
att växa och du mår prima.

Ja, tänk dig för en sekund hur
livet för alla barn skulle vara,
om alla vuxna var lyckliga med sig
själva.

Tänk vilken harmoni alla skulle ha.
Livets mirakel finns över allt,
bara man vågar se.

Våga se dig som ett träd, som vajar
för vinden.
Önska att du var älskad och
sedd som just en viktig pusselbit
här.

Våga skratta, gråta och bli arg,
våga säga nej, våga visa
ditt inre barn ljuset och berätta
sagor ur skrinet.

Våga nynna, våga sjung ut
för livet tillhör oss alla.

"Alla har rätt att leva och vara
lyckliga."
Sa min dotter en dag.

"Å, så vackra ord."

"Mamma, så är det ju."

"Det är sant."

Lyssna på de orden,
lyssna på det lilla barnet som
säger det...




Fri vers av Filosofen2
Läst 340 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-03-14 10:40



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Ett fantastiskt mirakel till text :)
2011-03-14

  Ari Viklund
tack för att jag får läsa
mitt hjärta spinner nu.
2011-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2