Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skvitter

Dystergök.

Ystersök.

Han kallade henne vis.

Gridolon.

Han vandrar hennes dröm,

steker hennes sol.

Askar hennes kalk.

Vad hän?

Vad?

Vinkar en dåre i fjääran?

En vinglös ?

En iskristall,

av plast?

Hon skrattar.

Vad skrattar hon?

Vad?

Nej!

Vi talar i tungor,

vandrar månens månskenssonat.

Kasta!

Alea iacta est.

Kasta hat,

Hat,

väck!

Rak säck,

vinglös fläck.

Jag vill ej vandra i glasvingespår,

ej heller dricka ciderhusgift,

ej heller smida grymhet.

Jag endast är,

är som, är,

vit som snö,

smälter i tö,

dö,

dö,

dö,

Hat dö,

svider som kallaste snö.

Kärleksvagnen stannar plötsligt.

Hon hoppar, studsar på.

Vinkar hej.

Glad i lyckan,

lyckans ljus,

utan slut.

Älskar,

älskar,

älskar ljus.

Shhh,

kärleksvind, smeker kind..

Shhh.

 

 




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-04-02 18:33



Bookmark and Share


  AgnesP
Så fin.
2011-04-03

  Lena Själsöga Keijser
ännu en slinga
blommande
så vackert se den landa
2011-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP