Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syster yster

Du minns mig 

när vindarna far mot öster

viskar hon tyst från himmelen

 

 

du minns mig 

när solen sänker sig i horisonter

och droppar far över kind 

 

du talar som en ängel 

sittandes bland molnen vita blå

och för mig var du den vackraste du

 

du minns mig

när ingen längre minns 

vem jag var 

när jag var som du 

hand i hand syster yster 

 

ja jag minns dig i tiden 

som fältens gula lycka

som trollens mystiska vemods skog 

som bergens tunga täcke av grön mossa 

och myggens surrande skratt

 

liv är liv men inte längre

och visst älskade vi varandra 

min allra käraste syster 

 

jag ser dig i horisonten 

där du är den du är  

 

men inte riktigt så

för luren är tyst

och ingen viskar längre kärlek




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2023-07-13 14:04



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Berör-starkt
2023-10-01

    Drömmar i universum
Sån vacker dikt som väcker känslor av saknad

”För luren är du tyst o ingen viskar kärlek längre”
2023-09-27

  Solstrale VIP
Ödmjukt sorgset hyllningstal till en syster. Vackert!
2023-09-22

  Alysse VIP
Så vackert skrivet
om saknaden efter en kär
nära som man förlorat.
Mjukt och fint vävs naturen in
i sorgen och vemodet
men framför allt i den stora
kärleken som aldrig dör

Dina ord berör mitt hjärta
jag känner med dig
kram <3

2023-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP