Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

längtans varande.

 

 

Längtan, säger hon, är ett döende.

Något som alltid tar slut, något som växer sig starkare och starkare för att brisera, slutligen och evigt.

Min längtan är flyende och i ständig förändring, otryckt och naken.

Ibland har jag klätt den i ord, bevisat för mig själv hur den lever och reser sig och flyger högt och långt och hur jag aldrig når den just därför. Jag släpper den fri då att leva sitt eget liv bortom vart förnuft och var tanke.

Men den kommer alltid tillbaka så tillslut så avlivar jag den snabbt och raskt med ett tvärsnitt över pulsen.

Det är när jag ser den där, liggande på sin högra sida om längtor har sådana som jag förstår på riktigt att de tar slut.

Antingen av uppfyllelsen eller för bödelns hand, min eller någon annans.

Längtan, säger hon, är ett födande.

Den har andra färger, en annan stavning och ser inte likadan ut då jag sluter ögonlocken. Den har ett annat tempo och jag håller den i förbifarten stilla ett slag i mina händer.

Blåser på den, helt lätt och kastar den upp upp och långt och står helt tom.

Jag lämnades ensam helt kort, som en paus.

 

Nu tänker jag att jag måste vart någons längtan en gång och att hon talat mig med orden som var hänsynsfullt utvalda.

Jag tänker om min längtan som på henne.

En födelse, ett liv, en död.

 




Fri vers (Spoken word/Slam) av Yrre VIP
Läst 1002 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-04-06 10:34



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Spännande att läsa den här texten med mera ord. Och själva innehållet är också spännande; inspirerande för fantasin, tänkandet och skrämmande och oväntat bitvis. På visst sätt är din beskrivning av längtan som en beskrivning av livet självt. För det är lika flyktigt och "icke-varande" trots att det "är", lika omöjligt att hålla kvar. Och hur ogärna man än vill, så förändras det hela tiden, även om det kan tyckas statisk ibland... eller även om vi inbillar oss att det är stillastående och varaktigt. Tack för den tänkvärda texten!
2012-08-27

  ULJO
Mycket intressant och läsvärt.
2011-04-07

    Bodil Sandberg
En otroligt fängslande dikt med spännande annorlunda tema tycker om tycker om så fin!
applåderar sparar helt enkelt undebar!!!tack!
2011-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP