Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skänk från hjärtat

Stenarna längs stranden glittrar då strålarna når dem.
Havets underbara vågor lever sitt eget liv.

Tid ger ro
ro ger harmoni
harmoni ger livslust

Andas in ljum sommarbris, medan sommarhyn tar form.

Lust till livet
byggs av frihet
Hälsa
skapar bra mat och motion

Vila i ditt inre, den inre resan tar form mot galaxernas konung.

Fånga dagen
Hör fåglar kvittrar utanför ditt fönster.
Se hur katten hoppar in för att samla kraft.
Njut av just denna stund då solen står på himlen.

Klockan åtta var jag ute på min runda.
Så underbar sommarSverige är.
Ljusets hastighet virvlar förbi.
Träden vajar.
Nu lever Sverige, nu lever jag, nu finner livets dagar styrka.
Svetten lackar, kläderna klibbar
men jag älskar mina snabba runder.
De hjälpte mig en gång att gå ner från 95 kg-56 på ett halvår.
Nu mina kg vandrat upp igen behövs målmedvetenhet.

Äta sunt
ut och gå långa runder
ställa bort godis, kakor etc.
Jobba med mitt inre, ta reda på varför.
Öppna upp sinnet för kreativt tänkande.
Har hört dans blir under för kroppen.

Fick kläder från en granne, vissa var så snygga och försmå:(.
Då föddes tanken. Nu vill jag skapa mig ett liv som passar för mig.
Jag är värd det.

Män i all ära, men inga förhållanden, det blir för komplicerat.
Även om det skulle innebära att jag behöver vara singel resten av
livet, så vet jag att mitt liv fortsätter utveckla sig och bli superbra.

Alla strävar vi mot olika håll. Vissa önskar sig enorma rikedomar, medan andra
vill resa bort.
Då man inte kan nå rikedom, resa bort eller knappt göra något
eftersom ekonomin är så knaper är det lätt att tappa bort sig.

De som har pengar kan lätt säga till en människa som ej har pengar att
livet kan levas gott ändå och att man inte behöver så mycket.
Jag hade velat flytta, byta upp mig och skaffa körkort, men allt det
kan jag bara drömma om, eftersom det knappt finns pengar till det lilla
jag behöver. Väljer att lägga locket på och enbart umgås med de med samma
livssituation, eftersom då kan vi stötta varann.
Jag har en granne som har gett mig och min dotter så många vackra kläder och saker. Kramar om henne varje gång, eftersom det hon skänker ger hopp i våra hjärtan och ger mitt hem nya strukturer.






Fri vers av Filosofen2
Läst 497 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-08-02 10:29



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Målinriktning och livsglädje i skön symbios!
2011-08-02

    Birgersdotter VIP
så vacker och hoppfull dikt.Jag blir så glad att du skriver en sån innerligt lycklig dikt
2011-08-02

  Ari Viklund
glöder av målmedveten - livslust
2011-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2