Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Änglavakt

Ängel vandrar i sin vita skrud.
Vingarna henne lyfta och följa
ljusets hastighet.

Ljuset hon bär visar styrkan och modet.
Arma själar skänker hon värme, hopp och tro.
Sörjande väver hon in under sina vingar
bär dem tills de har nog med kraft själva.

Glorians glans gnistrar likt stjärnorna
om natten. Vingarna sveper om dig då nattens
köld är hård.

Ingen ensam på jorden vandra, ingen ställs
utan ängelns alla skydd.
Ingen tappas från hemmes vingar, ingen
döms eller glöms bort.

Tidens alla rum nu vunna, drömmarna
kommit till dig.
En fager gestalt nu ser in i dina ögon.
Vit skrud, enorma vingar,
gnistrande hår.
Hon viskar tre ord:
"Tro, hopp, kärlek.
Sen omfamnar hennes lugn dig och
stannar natten ut.




Fri vers av Filosofen2
Läst 320 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-03 23:42



Bookmark and Share


  Ari Viklund
Håller med
föregående
kommentar
2011-08-04

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Ständigt
stilla
stödjande
2011-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2