Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Markko min bänkvän

Bänken är nu sen ett tag tillbaka tom.
Minns hur vi satt och pratade
medan du drack dina öl.

Alltid glad, alltid skämtsam
men kroppen din gav vika
då och då.

Fanns någon för dig då?

Halva ansiktet förlamat.
Samma jacka alltid
samma kläder
samma skägg
samma tomma ögon
som väcktes då jag kom.

Saknar dig, saknar våra samtal
saknar din finska brytning.

Tänk om du inte finns mer,
tänk om ingen mer än jag saknar
Markko.

I mina ögon du växer
i min tanke du finns
i mitt minne du bor.




Fri vers av Filosofen2
Läst 280 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-15 16:43



Bookmark and Share


  Ari Viklund
att se sin nästa
är att se denne
med sitt hjärta
och det gör du!
2011-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2