Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dags att vakna!!!

Nu är det dags att vakna,
nu är det dags att se sig om,
nu behövs alla om vårt samhälle
ska klara sig.

Se er om, upptäck hur illa
det kan gå i världen om en
hemsk ledare kommer till
makten.

Människosynen får mig att rysa,
människors värde baseras på
vilken status den har, inte vilken
syn på människan den har.

Varför skylls allt på Jesus och Gud?
Varför är det så svårt att
våga inse hur människan
agerar i detta skådespel?

Om man inte tror på Gud
varför döper man sina barn
i kyrkan? Varför gifter man sig
i kyrkan? Varför vill man begravas
på en kyrkogård?
Varför?

Det finns ingen mening att förneka
Gud, Jesus eller vad de andra
Gudarna heter, för annars hade
vi inte haft våra heliga böcker,
som används vid olika tillfällen.

Många frågor har jag kring
många människors tänkande,
eftersom ordet Gud ofta kommer
upp i felaktiga ord.

Gud är inte den som drar ner på
vården.
Gud är inte den som gör människor
illa.
Gud är inte den som sprutar in
droger i våra unga.

Nej, Gud är Gud och han är stor,
Jesus kom till jorden bara av ett syfte
att skapa kärlek och kristendom.
Människan vägrade då se att det
var Jesus, så de spikade upp honom
på korset med törnekronan på
huvudet.

Tron är så svag idag hos många att
vi som tror spottas på och förnedras
av de som inte tror.
Varför är det så?

Har ingen sett något under?
Jag har det och jag har blivit
räddad många gånger då jag borde
vara död.
Just av det hårda liv jag hade
så insåg jag hur skönt det var
att få komma in i Guds hus och
bara få vara. Be, höra klingande
ljud. Det ger styrka, tro och
hopp.

Önskar så att många fler vågar se
Jesus och Gud innan det är försent.




Fri vers av Filosofen2
Läst 329 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-23 12:14



Bookmark and Share


    AA VIP
Stora ord och en god text.
2011-08-23

  Johan Bergstjärna VIP
Den här goda texten ger mej nästan tron på Kristus tillbaka : )
Men jag har svårt att tro på alla miraklerna i evangelierna... måste man tro på dom för att kunna räkna sej som kristen?
2011-08-23

  Ari Viklund
Ingen tvivel finns om att hur
mörk världen än ofta ser ut,
att i dessa dagar, människor,
hela Jorden, och precis allt i
universum, i ögonblicket nu,
håller på förvandlas, till nåt
helt nytt, av kärlekens kraft,
helt enligt Guds eviga plan!
2011-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2