Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kaninhjärta och jag

 

kanin kanin

hjärtats dubbla frivolter

och känslan är så ren

som vattenstrålar

strax under nyckelbenen men över solarplexus

något mjukt och fluffigt tagit mig i besittning

samtidigt, de dubbla frivolterna

mitt hjärta slår

 

sömnlösa nätterna

oron, prokrastineringen på arbetet

en sjukdom helt klart, ingen annan förklaring

kaninhjärta och jag

tar en Atarax

andas i fyrkant

knäpper upp översta knappen i den åtsittande uniformen

låter ångesten löpa fritt

löpa väck

rädslan, tvivlet, detta är inte tillfället

för fluffiga inneboende

inte nu, kanske sen

 

men frivolters natur har väl aldrig varit att vänta

hjärtats natur alltid att slå

och lugnande medel kanske gör att det kan gå

trots allt

ångest är en framtidskänsla, men precis just nu

hoppar kanin kråka




Fri vers av Elin S
Läst 390 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-09-12 11:28



Bookmark and Share


  Dan Linder
Bravo fröken. Ljuvligt kastande mellan inre och yttre, mellan mjukt och hårt, under pälsen och under huden. Men du - jag tycker nästan "Kaninhjärta och jag" vore en mer passande titel, i den raden fångar du nervigheten, litenheten, den näpna nakenheten och din egen närvaro. Ett förslag från mig.
2011-09-12

  revolver
one pill makes you larger, one pill makes you small
2011-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S