Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Äntligen vann jag mot sjukdomen, som höll på att ta död på mina drömmar, äntligen kan mina ben åter igen bära mig. Har svårt att förstå jag fått ett liv, är så rörd då jag äntligen kan uppleva sol upp och- nedgång då jag vill och inte då sjukdomen tillåte


Vann mot sjukdom och som tog tre år från mitt liv.... Äntligen vågar jag leva och njuta

Tidig morgonsol möter min blick
då rundan avnjuts.
Sakta kikar solen fram, bländar mig
stundvis.

Uppvaknandet ger naturen sin prakt
då visuell sökning sker via mitt inre.
Stannar upp, förmår mig inte gå vidare,
då klar sikt når Danmark och Ven kan jag
beskåda detta konstverk.

Åter igen skapar hjärtat nya känslor, åter
igen fångas landskapet ur den bästa sidan.
Blandat sken fångar upp omgivningen, så
mitt sinne försöker öppna upp helt.

Med nya tag min runda längs grusvägen
fortsätter mot hamnen, där båtar ligger
på plats. Atmosfären ligger i en dvala tills
livet åter sätter fart på området.

Passerar hastigt nya hamnen, över mot trappan,
jag springer upp för.
Stadshusets gigantiska byggnad fångar uppmärksamheten
liksom Sofia Albertinakyrkan.
Grönskan utanför fångas upp av trädens
enorma kronor.

Då morgonen skridit fram en timme
möter jag trötta människor påväg mot
jobb. Svetten lackar medan stegen
ökar.

Äntligen hemma stretchar jag ut musklerna
innan duschen väntar.

Två grovbrödskivor med gott kycklingpålägg
och jouse åtnjuts med köksfönstret öppet.





Fri vers av Filosofen2
Läst 194 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-09-02 09:20



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Åååhhh, det här är så njutbart att läsa...som en djup tacksamhet till livet...det liv vi inte tar för givet utan förstår att känna glädje över...har man tvingats kämpa under lång tid förstår man bättre att uppskatta det lilla, det enkla - som egentligen är det stora! Sen gillar jag de två sista raderna i din fina text - just för enkelheten som ändå är ett så stort guldkorn. KRAM till dig fina!
2011-10-04

  Ari Viklund
allt och så mycket
mer till är du värd
2011-09-02

  Johan Bergstjärna VIP
Grattis, fin text!
2011-09-02

  Gunnar Hilén VIP
OJ OJ OJ Så glad du måste vara ! Välkommen tillbaka människa !
2011-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2