Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillbaka till gamla jag med nya styrkor

Foton från en förfest i november,
strax efter jag fyllt år, för några år sen
har sparats, så jag påminna mig själv om
hur utseendet var då.

Längtan föder tankar som snurrar
runt i huvudet.
Åter igen vill jag finna tillbaka till den jag var då,
för att aldrig falla så igen.

Sjuksängen har bytts ut mot min sköna säng
hemma, smärtorna förhindras då utsträckning
sker i hela kroppen innan jag stiger upp och
förbereder dagens uppgifter.
Passiv stillasittande har kunnat bytas ut mot
aktiviteter jag tycker om.
Sömnen mer regelbunden liksom maten också
blivit.

Röntgen, reumatologen, akuten, ambulans,
svimningar, kryckor, rullstol och inläggningar
har bytts ut mot planering kring min
framtid. Studerar och vågar se framåt mot
nya mål.

Sorger, bedrövelser, hemska upplevelser
har bytts ut mot lugnet, harmonin och
kärlek till mig själv.

Orkeslös, sömn dygnet runt har bytts ut mot
att vakna pigg och utvilad varje dag, utan
tanke på att behöva sova 24/7.


Detta nya liv kan ge mig den gamla jag
tillbaka, med bra självkänsla,
egenvärde, självförtroende,
styrkor, trygghet,
längtan, drömmar, fantasi och skaparglädje
som aldrig förr. Livsglädjen
är idag min styrka. Utan den, ingen
förändring.








Fri vers av Filosofen2
Läst 326 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-09-02 14:24



Bookmark and Share


  aol
gläds med dig så hoppfullt vänder livet,
2011-09-07

    AA VIP
Ser hoppfullt ut. Lycka till med dina föresatser i livet.
2011-09-03

    ej medlem längre
En fantastisk, underbar förändring!!! Gläds med dig över tillfrisknande och livsförändring!
2011-09-02

  Ari Viklund
mitt hjärta gläds, mycket mycket
2011-09-02

  Johan Bergstjärna VIP
Underbar förändring och tillfrisknande : )
2011-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2