Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glam för några timmar

Musiken strömmade ut ur högtalarna,
vin, cider, öl avnjöts då tända ljus gav
stämning.

Privat fest i hemmiljö, skapade
trygghet och värme.
Skrattet klingade då stämningen
höjdes.

Tidlös zon, kravlös klädsel ingav
harmoni. Fönsterna stod på vid
gavel, liksom balkongen så festens
glam hördes mellan husen.

Välkända sånger sjöngs med,
dans då benen inte kunde vara
stilla.

Sen timma dök en granne upp efter
fotbollstittande. Kaffe koktes hela tiden
så koppar fylldes på.
Samtalens styrka tog över dansens
lust. Musiken spelades vidare.

Tidig gryningstimma bröts festen
upp, stillsamt söktes hemmets
lugna vrå. Då berusningen
gjorde ögonlocken tunga, sökte
John Blund i drömmarnas land.

Några timmars sömn skapades
innan ögonlocken åter öppnades
och mötte en ny dag i sällskap
av katten, som spann medan
hon låg tätt intill under täcket.










Fri vers av Filosofen2
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-03 17:06



Bookmark and Share


  Ari Viklund
Öppna hjärtan - värme, glädje
2011-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2