Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vännen i alla väder

Du är den bästa vän man kan ha,
finns där utan några krav.
Då mina tårar faller torkar du de
omsorgsfullt och säger:
"Lilla vännen, gråt ut."

Då min värk varit mitt fängelse
rusade du iväg och handlade mat,
du diskade utan någon önskan om
tack.

Jag kan inte ens gå utan din luft
i mina lungor, jag kan inte ens stå utan
att du ser på som en genomskinlig tår.

Ditt hjärta brister då min sorg visar sig,
din famn växer då jag bryter ihop i tårar,
släpper allt då mina demoner visar sig.

Kaffe på gården, kaffe hemma, pratar,
lyssnar, skrattar utan krav. Då du och din
underbara son behöver mig, vet ni jag finns.
Din son på 17 lyssnar till mina ord,
då råd ges.

Tack för ni finns, tack för den värme ni
ger, tack för min dotter tryckt kan vara
hos dig, då jag behövt passning.

Min dotters hjärta längtar efter er lika mycket
som hon längtar efter mig då hennes pappa
har henne. Hundarna viftar på svansen
då ni går ut. Skäller då andra hundar kommer.

Du är som min syster, du finns i mitt hjärta,
som växer varje dag.
Då du är sjuk, ledsen eller drabbas av något
finns jag där. Du är en sann vän, då
nöden kommer eller lusten infinner sig.

Lycka är att finna en vän som du,
lycka är att få en vinst med trygghet
då tro och hopp växer för varje dag.

Jag är så stolt över er, ni skapar
livets mening då styrkan vinner
över tvivlet. Löften uppfylls då
ärlighet och trohet är viktiga saker
för oss.




Fri vers av Filosofen2
Läst 724 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-09-03 17:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fin och sann vänskap, viktig för alla parter.
2011-09-05

  Ari Viklund
Dessa ord är så fina,
värdefull är din vän!
2011-09-05

    AA VIP
Det är sann vänskap du beskriver. Rörande rader.
2011-09-04

  Sofhia Wirström
rörande rader om en vänskap så fin.
2011-09-04

  aol
mycket rörande berörande skriftat vilken vän så fint kändes i hjärtat
2011-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2