Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vän prövas i nöden

Sakta rinner tårar ner för kinderna,
vädjan om hjälp då sorg visar sig
i ögonens spegel.

Tomma intet skriker ut vågorna
då paniken växer.
Hjärnan snurrar i högvarv då
torktumlarens högsta grad
väljs.

Vill bara bort, vill inte störa,
orkar inte mer då kraven växer.
Hotande känsla väcker demoner
ur dvalan.

Det inre rummet minskar till minimal
plats på en sekund
då snurrigheten sätter in. Rationella
tankar byts ut då orkanen tar
sin runda.

Just i den stund sänds ett meddelande,
då någon sträcker ut sin hand, låter
orkanen snurra på medan tid ges.

Varm arm håller om hårt, ord lättar
då längtan bort blir för stor.
Tårar fälls, kaffe bryggs medan
tårar varsamt torkas bort då omfamningen
lugnar själen.

"Gråt ut, gråt ut all sorg."

Kaffets arom vidgar sinnena då
lugnet lägger sig.
Åter blir blicken lugn, åter vinner kärleken.

"Jag finns då hjärtat brister, du är så
viktig. Inget får hända dig."

Tårar faller om igen, känslor bubblar
då orden kan komma.
Vänner nu, vänner imorgon, vänner alltid.
"Glad du finner mig då sorgen river sönder
hjärta och själ."

Kommer aldrig ge upp, vet hur svårt det är
då själen gråter, vet du litar på mig nu.
Du är värd allt gott, glöm det som skett,
låt dig läka, låt dig le.

Kaffe i dag, kaffe imorgon, ja, alltid kaffe
redo, då vet vi tidens zon försvinner.
Sviker dig aldrig.
Socialjour fick jag heta idag, det gläder
mig. Då vet du min dörr alltid står öppen.

Mina öron lyssnar, mitt hjärta viskar
vänskap, min själ ger tro.
Låt dig vaggas in i det, lita på mig
du kommer finna vägen ut.
Jag håller dig i handen, bär dig om det
behövs ur lågornas sken.

Väx, väx in i ditt mod, väv in styrkan
låt sinnena tala. Tänk på de du älskar
så vinner du över demonernas svarta
väsen.




Fri vers av Filosofen2
Läst 459 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-09-05 19:06



Bookmark and Share


  Julio VIP
mycket bra, du utvecklas otroligt mycket
2011-09-07

  Ari Viklund
Med några av dina
senaste alster har du
skänkt begreppet vän
många nya dimensioner
2011-09-05

    ej medlem längre
Starkt och omfångsrikt
2011-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2