Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besöket med tandutdragning

Tandläkartid 15.40 den 12/9.

Väntade länge.

Tiden stannade.

Tittade ut genom fönstret.

Olika blev inkallade.

Evighet....


Dörren öppnades.

En smal, lång man kallade in mig.

Hastigt reste jag mig, gick mot honom.


In i ett rum, ljust och musik.

Nerverna spelade.

Visdomstanden i vänster överkäke.

En bedövningsspruta.

Redskap.

Försiktigt jobbades tanden ut.

Plupp sa det.

Jippi tanden ute.

"Får jag titta på den?"
"Vill du det?"
Han visade mig den.

Krokig rot.

Två djupa hål

Omtöcknad

Glad

Fri

Kollade klockan.

Stirrade igen.

Kunde inte fatta.

Hade tiden stått still?

Tio minuter....

En kvart senare var jag påväg.

450 kr kostade det.

Glad och betalade.



Kom hem.

la mig på soffan med teven på.

Kroppen kunde äntligen slappnar av.

Fri från smärta.

Tanden i en vit liten box hemma.






Fri vers av Filosofen2
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-12 20:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänk om det gick att bli av med allt ont på ett så enkelt vis...
2011-09-14

  Ari Viklund
: )
2011-09-13

  mickech
Skönt att bli av med smärtan!
2011-09-12

    ej medlem längre
En härlig liten berättelse
2011-09-12

    ej medlem längre
En härlig liten berättelse
2011-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2