Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inkastaren

 

Kvinnorna samlas i fullmånens ljus, lockande honungsröst leder dem. För dem till uteserveringens ljumma stämningsfullhet. Solbrända turister sveps in av den stiliga inkastaren som står vid entrén. Väl uppställd för att locka på arbetslediga flickor från Umeå som åkt på solsemester.

Vin och mat beställs in och äts upp. Skratt och glada danser delas.

En och annan flicka som fått för mycket utav det röda vinet får upp den röda känslan för inkastaren, som inte är sen på att besvara den.

För vackra blonda flickor har man ju alltid tid med, åtminstone i en vecka. Sen kan man glatt och bekymmerslöst glömma bort. Välja en ny vacker flicka att roa sig med i en vecka. Tills turistsäsongen är över och det är dags att vända hemåt. Till frun som troget väntar. För Gud nåde henne om hon levde som sin herre.

Människorna det är ett konstigt släkte. Lever i en tro om att det bara ska finnas en. Den rätte. Och när de märker att det finns fler låtsas de som att inget hänt. Säger att det bara råkade bli så men att det frun inte vet det mår hon ju inte dåligt av.

Nä, då är det bättre att vara ekorre som jag med inga andra krav och förväntningar än att nöten jag gnager på ska vara god.

 

 




Övriga genrer av Nattsuddan
Läst 279 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-09-14 00:47



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Berörande tankar... gillar dem..
2011-10-20

  Zelogath
Vi tror alltid att vår första kärlek är den sista, och den sista är den första. - George John Whyte-Melville
2011-10-05

  aol
verkligen så stark berörande skrift
2011-10-02

  dead_prez
ännu bättre vid omläsning
2011-09-25

  Sanningsägaren VIP
realismen flödar och så träffande med
men, aj så ont den gör i slutet
berörande
tack
2011-09-14

  lodjuret/seglare VIP
En intressant text på det hela taget, som dock kan inge en läsare känslan av att är någon otrogen så är denne man en karl. Nu finns det ju även kvinnor som är otrogna, fast då kallas de inte fruntimmer förstås.
2011-09-14

  dead_prez
tack gul, du är hemskt fin
2011-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan