Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröjer vid en tanke

Julgardinerna hänger fortfarande kvar

Orkar inte göra någonting åt dem

Tänker att jag ändå snart ska flytta

Bara jag kan hitta en ny lägenhet

 

Sitter i min gungstol och försöker

finna en ro och en tröst

Låter morgonkaffet omfamna mitt inre

Men känner mest bara oro och stress

 

Har satt mina känslor på långkok

och rostar mina sinnens fulla bruk

Låter tankarna dra på en lång stektid

 

Tittar på mitt staffli

Tänker att jag borde ge mitt

inre känsloliv lite kvalitetstid

Låta mina tankar ta form mot

dukens vita bakgrund

 

Diskar min disk

och dröjer vid en tanke

En tanke om att jag borde ta ner den där bilden

 

Bilden där han håller om mig

Och vi ler in i kameran

Tillsammans

 

Byter vatten i katternas skålar

och fyller på matskålen

 

Tittar på bilden

Känner att jag borde ta bort den

Att det egentligen inte spelar någon roll

Jag ska ju ändå snart flytta

Men jag borde verkligen ta bort den

 

 

 




Fri vers av Nattsuddan
Läst 398 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-01-16 20:44



Bookmark and Share


  aol
underbart rörande dikt blev så djupt berörd vännen,
2013-10-02

  OmE
Fantastisk överraskande, träffsäker smärtpunkt när bilden klarnar. Aj!
2013-05-14

  Prins Hatt Under Orden
Jag gillade rytmen och den cirkulära rörelsen i dina ord. Bra.
2013-02-20

    ej medlem längre
Bra text. Men titeln verkar så bekant...
2013-01-16

  SatansSon VIP
Ska kolla om du nhar utställningar här. har du sett mina utställningar? Tryck på ´mitt nzamn sen läser du ovanför efternamnet på sidan du får uppp. O´vganför efternam,net står "UTSTÄLLNINGAR". Tryck där. Tryck sen på bilderna du fått upp.
2013-01-16

    ej medlem längre
Helt okey Elin..bra text..livet..du är stark ju :)
2013-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan