Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi lämnat har det bästa


Ur hemmets vrå
vi tysta gå
strömmar i trafiken

Vi lämnat har
det bästa kvar
det fixa politiken

Höger vänster
spelar roll
när alla stampar takten
och ingen längre bryr sig om
att du har tappat makten

Barnen hit
de gamla dit
dumpas gör det svaga

Bråttom skynda
klockan tickar
väntar gör din arbetsdag

Konton tankas
töms igen

De övergivna unga
har ingen barndom kvar
den vuxne leker fjortis
och tryggheten förtar

Man porrförnedring hylla
med råhet, våld och fylla
Själar stryps och hjärtan sover

Arma mänska du som lider
vet nu råder bistra tider

Kärleken till andra kallnat
Ute råder djungelns lag

Isat hjärta sig förlustar
med allt högre ställda krav

Höger vänster spelar roll
det hör till själva saken
alla vet i elakt spel
att Kejsaren är naken!




Fri vers av Vici
Läst 497 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-09-28 20:37



Bookmark and Share


    Amicus
Utmärkt!
Tycker inte om den bistra vintern som råder,
hjärtan har frusit till is.
2012-01-08

  Larz Gustafsson VIP
Vill tillägga att H C Andersen är en av mina favoriter och att han hade så mycket av visdom och vikt att förmedla.
2011-10-24

  Larz Gustafsson VIP
Inte många, dock som vågar förkunna att han faktiskt är naken, att humanisternas illusioner om människan är just illusioner.
Fikonlöven kan aldrig bli heltäckande.
2011-10-24

    AA VIP
Gillar texten. Viktig.
2011-10-23

  Ronny Berk
tänkvärt och väl formulerat, gott om flera kunde skymta den nakna kejsaren
2011-10-15

  aol
stark träffsäker skrift
2011-09-29

  Alva Johnsson VIP
Så sant, det Du skriver.
Vill dra i nödbromsen.
2011-09-29

  Bibbi VIP
Oändligt stark och viktig.
2011-09-29

    ej medlem längre
En stark och härlig text...med viktigt budskap.
2011-09-28

  Anders Håkansson
träffsäkra ord ! ( vi låtsas att han har kläder )
2011-09-28
  > Nästa text
< Föregående

Vici
Vici