Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Panikens ansikte, då perfekt fasad faller

Aldrig äta fel
alltid komma med kloka råd
träna sig trött, tills ångesten tar över
då rädslan för övervikt talar.

Ovissheten då det gäller andras
tyckande väger över känslor
då tankar trycks ner.

Tårar faller aldrig, då andra
ser, det anses svagt.
Dåliga sidor trycks ner, då
orden aldrig sägs.

Infernot syns aldrig, oron
då livets pussel faller bort
göms i skammens kammare.

Aldrig tillåta tråkiga stunder,
då tankar kan spinna fritt.
Omtyckt, då ständig uppmärksamhet
visas, älskad då resor visas upp
utan tanke, utan känsla.

Nutid borta med vinden, planer
långt in i en framtid ingen
skådar.
Drömmarna flyter ihop då natten
visar sig.
Vinets styrka öppnar räddning
då tomheten skär i hjärtat.

Ensamma tankar, vrider hjärtat,
stillsamhet lockar då örat hör
sköna stunder vid havet.
Inget man kan göra.
Måsten i alla lägen, ork
är bara ett måste, då
hemmet visas upp i olika
prydnader.

Renovering planeras in
då livets bitar faller i sär.
Köpimpulserna kommer då
gamla knep tappats.

Kaoset ett enda faktum, då
pengarna inte räcker.
Lönen spenderas via krediter
som tvingas betalas åter.
Bankens lån ligger och tickar
då bilen, båten och huset
tickar in amorteringar.

Lån, öppnar nya möjligheter,
krediter växer och hamnar i
soptunnan, då pengar inte finns.

Äter pedantiskt
pratar perfekt
visar sitt leende

Bilen blir gammal, åker och byter,
trots den bara är ett år.
Totalt byte i hemmet, då
lugnet aldrig kan finnas.

Bygga bo skapa hem utan
själ, då själen bytts ut för
länge sen.
Barnen lika vilsna dem, låter
sig manipuleras då ångesten
visar sitt ansikte.

Husets dörr låses för gott
konkurs både i förhållandet
och henne själv.
Tomma känslor, då hemmet
raseras inför skilsmässan.

Paniken växer
ångesten visar sin dimma
då nedtryckta känslor väller ut.
Misslyckande då orden faller
då livet visas upp via skvallrande
människor.

Maten faller, tankarna tvingas
finna lycka någon annan stans.
Bekräftelsens betydelse håller
henne i sitt grepp, då
ny kärlek inleds, då nya vanor
byts mot de gamla.

Faller

faller

faller

vinets bästa vän

helt plötsligt behövs sprit, då ångesten
tar över.




Fri vers av Filosofen2
Läst 209 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-03 19:26



Bookmark and Share


  Ari Viklund
laga laga laga, mycket det är
som är trasigt, och så många
försök fixa allt, med typ tejp
men hur länge, håller det då
dags att söka, hållbar lösning
2011-10-05

    BetweenTheLines
En resume som pretty much återger ett samhällfenomen,mycket shit här att nicka åt,lite nickedocka som själv är
2011-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2