Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skylten II

Han reste sig snabbt ur sängen

det var lika bra att göra det snabbt

för om man gjorde det snabbt

kändes det mindre obehagligt

ja det kändes något lättare

att skippa saknaden av en varm skön säng

han sprang ner till övervåningen

öppnade köksskåpet och tog ut kaffepaketet

sen måttade han 4 skopor kaffe

och mätte upp kaffe till markeringen för 4 koppar

han stängde locket och tryckte på knappen på kaffebryggaren

det började att låta lite

han tyckte om det ljudet

sen tittade han ut genom fönstret i köket

det var tomt och öde

han tittade på skylten i köksfönstret

det var en vit skylt som hade en spricka i ena hörnet

den hade formen av ett hjärta

han läste texten som han brukade

Njut av livet...

han svalde hårt och kände en klump i halsen

för han visste att livet inte var riktigt så för honom

det var som det alltid brukade vara och

han kände liksom på sig att det skulle bli ännu en sådan dag

men han hoppades ändå att det kanske idag skulle bli lite annorlunda...

 

 

 

 




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-11-09 23:30



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Känns som om dikten skulle kunna handla om mej, hoppas dagen blev bra för diktjaget, det kanske kommer en fortsättning...?
2011-11-09

    Birgersdotter VIP
bra..vill läsa mer...
2011-11-09
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP