Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Söder om söder

 

vi fastnar vid broöppningen

på den gamla bron mot Gullmarsplan

en cigarett

håller om i bländskenet från rödljusen

polisljusen från bron ovanför

desperata att behålla kvar

något oss

passerar MC klubben

tävlar hitta den första langaren på torget

men det är stilla där ikväll

som i mig inuti händelsefritt stumt

avklippt tomt fattigt

en cigarett

du gråter

det konstgjorda Globenljuset 

färgar fönstren och fasaderna blå

lyser vidare när vi somnar

på morgonen hittar känslorna

det händer något om de här morgnarna

jag gråter

vill inte du försvinner

och du lovar

men jag undrar hur det blir

när vi perfekta inte känner hettan

som driver världen framåt

 




Fri vers av Elin S
Läst 356 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-11-11 11:42



Bookmark and Share


  Dan Linder
Jag tycker om stockholmsskildringar, längtar tillbaka... Bilderna är tydliga och klara. Bravo :-)
2011-11-14

  Armo
Tycker om dina ögonblickstexter som att se (läsa) ett fotografi. Tyckte om vemodet i din text och frågan du ställer. Fint
2011-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S