Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har ni tänk på att lärare och alla dom där bryr sig bara när man går där sen när man går ut så skiter dom i en helt. Kanske logiskt men det existerar inte i min värld, det är falskt.


Ni bryr er bara för att ni måste

Lilla Madeline är lite ovanlig än alla andra,
hon försökte ändra på sig/men hon lyckades inte,
när hon tittar tillbaka ser hon bara misstag/hon präglas mot varje dag,
hon kan inte förneka det/hon slåss än,
när ska hon sluta slåss och börja leva/som vi kallar livet?

; Ni bryr er bara för att ni måste


Hon flytta hemifrån/tusen mil ifrån familjen,
familj som älskar henne mer än något annat,
hon försökte inse att det är bäst för henne,
hon hade ett stort samvete inom sig,
en stor sten som tygnde ner henne/varje dag,
Lilla Madeline tittar i sin mammas blåa ögon,
präglas av en rad skuldkänslor..

; Ni bryr er bara för att ni måste


Hon började en skola/hundra mil ifrån familjen,
Madeline fick börja stå på sina egna ben,
då visste man vem Madeline var,
idag/vem är Madeline frågar folk,
det är hon/flickan i hörnet där borta,
hon är svagare än någonsin,
alla i den där staden/som bor nära Madeline,
alla i skolan/boendet som hon bor på,
hon insåg/dom bryr sig bara om henne för att dom måste..

; Ni bryr er bara för att ni måste


Madeline tog sina saker/åkte hem till sin familj,
kramade om dom som aldrig förr,
tårar rann nerför kinden/massa skuldkänslor väller fram,
sista tåget har inte gått/inte än i alla fall,
Lilla Madeline har en chans/en chans att folk bryr sig om henne,
sin egen lilla familj/som hon älskar så mycket,
skolan/boendet som är hundra mil bort,
vilka är det frågar sig Madeline idag..

; Ni bryr er bara för att ni måste


Stora Madeline/som idag är stor,
står på egna ben/hon har uppnått det hon engång drömde om,
ett liv utan att slås/bara leva livet..




Fri vers av Lilla trollet
Läst 258 gånger
Publicerad 2006-01-24 06:50



Bookmark and Share


  Jan banan
*Fan* får mig att tänka tillbaka på högstaidet, där jag hade allt man kunde drömma om, bo hos sin egen älskade familj, ha sina vänner som man träffade varje dag och hade skit kul med, även om man var helt depp en dag, så fick dom en på de bästa humöret. *snyft*
2006-01-25

    Poesiängeln
Du skriver otroligt bra!!
2006-01-24

  Wretling
Denna är bra, för du skriver om någon annan som egetligen handlar om dig själv. Det är ett bra sätt skrivta texter på då man slipper bli mer personlig än vad man själv vill, det blir mer av en historia.

Du skriver en stark historia som man kan leva in i när man läser den. Sen vet jag ju, att jprecis som jag, andvänder en gnutta av dig själv i texten, det gör den mer levande och berörande..
2006-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Lilla trollet
Lilla trollet