Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
av annelie


Lennon

En man som började med att starta en namn...man minns
hans namn man finns

Började mest som en uppkäftig typ
jodå, säkert vart det något nyp

Mötte en man som hette paul
musiken var hans saul

Tillslut var han en vuxen man..skaffade en fru..ett barn
livets trevliga garn

Tyvärr så fick han ett kort liv den mannen...Lennon..en bra man...

min vän..

Lennon...var pauls vän..gruppens namn?
Beatles...




Fri vers av anita VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-02-23 20:52



Bookmark and Share


  LassO
Annie, det var mer händelsen, att "han dog ung" fick aldrig leva klart som åsyftades, farligheten torde vara av mer tveksam art, i alla fall på den tiden. Inget illa ment, men jag tänkte på en film med det namnet som jag såg en gång, och där var det en man som sa just de orden, därav filmens namn.
2012-02-24

  Annie b'larsson VIP
LasseO...så där kan du ju inte säga..."lev farligt, dö ung..." Det stämmer inte på John. Läs på.
John Lennon levde inte på det sättet under de fem åren med sitt barn. (Han hade för övrigt två barn; Sean 5 år 1980, samt Julian, då 17 år.) John Lennon var hemmamake och tog hand om sin son Sean, som han fick tillsammans med Yoko Ono den 9 oktober 1975. Det är också John's egen födelsedag.
I fem år tog han hand om sitt barn; från klockan 06. på morgonen; gav mat, bytte flöjor, vårdade, uppfostrade honom. I fem år levde John så. På hösten 1980 kommer den första skivan på fem-sex år: "Double Fantasy". Han ville ge Sean 5 år, innan han återigen började ge ut musik. Det var bestämt så.
2012-02-24

  LassO
han hade vart gammal nu, John, men han dog relativt ung "lev farligt dö ung bli ett vackert lik" typ... Men det var en sorgens dag, 1980 (?)´även om man inte direkt lyssnade på Beatles då. I alla fall inte jag nämnvärt, han spelas nog mer nu. Men det värsta med mördaren som ville bli berömd, han vart det med, fast man borde ha hans bild som spottkopp eller nåt... av olika skäl men det taskiga motivet är nog det värsta.
2012-02-24

  Annie b'larsson VIP
Det är alltid intressant att läsa om John (Lennon); men varför berättar du inte om honom??
Jag vet inte om han var uppkäftig; jag vet att han genomled en dramatisk tid under sina första fem år - och även senare när han var 17, då hans mamma Julia blev påkörd av en full polis, varvid Julia dog. Händelser som fick oerhörda konsekvenser för John Lennon; tragiska upplevelser i tidiga år, som påverkade honom starkt negativt.

Ja, John Lennon fick ett kort liv. Han blev mördad av en galen man, som dessutom hävdar att han skjöt Lennon för att själv få bli berömd. Lennon skjöts i New York; strax före kl 23.00, den 8 december 1980.

Sörjd och saknad av många miljoner människor. Jag är en av dem.
2012-02-23
  > Nästa text
< Föregående

anita
anita VIP