Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilse


Vad mer kan en Man begära

bygga ett hus, plantera ett träd
föda en son, dö och komma åter
binda guld på kvinnors händer
sväras tro ur ögon som gråter
stå rak efter livets tuktande
med insikt tatuerad på kroppen
dödslängtan och livsglädje
tumlar runt i galenskapsknoppen

Mina känslor är vildsint polära




Fri vers av Ord
Läst 402 gånger
Publicerad 2006-02-03 11:32



Bookmark and Share


  Ord
Tack Daniel *andas ut*..

Du är en klippa !

Kram ;-)

/ Crister
2006-02-07

  Ord
Tack!

Jo håller med dig Daniel (kräks över rubriken..)
Hjälpförslag till ändring mottages varmt och tacksamt !

/ Crister
2006-02-07

  Daniel_78 VIP
snyggt virkat här

på något sätt mycket
berörande, man fylls av en färdig
form som mänskligheten utstakat
känner sig bunden och liten.

tycker att rubriken blir lite
som olja på vatten dock
2006-02-07

  Albert
"med insikt tatuerad på kroppen
dödslängtan och livsglädje"
du har visdom! bra att läsa den här!
2006-02-04

  Propella
Jag gillar den här. Den är stark och sjungande och otroligt rytmisk.
2006-02-03

  Ord
Vad roligt att få så intressant fråga på min dikt ! Tack JML !! *glad*

M:et i Man satte jag i ambitionen att trycka på ordet Man som schablonbild
av Manligheten och vad en "lyckad" Man förväntas uppnå i livet...

M:et i Mina kom dit för att poängtera att just mina personliga känslor ,
trots uppnådda "kriterier" är högst kluvna...

å rubriken såg rent estetiskt bättre ut med litet e... =)

Tack för frågan och den fina kritiken !

/ Crister
2006-02-03

  JML
Inte dåligt alls. Funderar över varför "man" och "mina" har stor bokstav medan titeln har liten bokstav? Förstår inte tanken bakom detta.
2006-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Ord
Ord