Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en brudklänning....


En saga i gult siden



Kvinnan som lämnade livet
på din artonde födelsedag
lämnade aldrig dig

Älskade

hon gjorde ett val
att följa din seglats
på ditt ödes hav

hon har setts av de som ser
längre än vi andra vågar
trygghet i dig där hon ler

den klänning hon bar
på sin levnads finaste dag
den fanns ännu kvar

efter 60 år av stiltje
åter i kärleks ljus
när dagen blivit din

inga klipp
blott inga sömmar
intet behov att ändras

där den sköljer över axlar
seglar sin resa
längs bekanta vågor

för att stranda
i hemmavik
8 millimeter ovan ytan

Älskade

där Mormor stod i jungfrudom
står du i moders blom
så levande och trygg
i skönhet och visdom




"We said we\'d walk together
baby come what may
that come the twilight
should we lose our way
as we are walking
a hand should slip free
I\'ll wait for you
and should I fall behind
wait for me..
"

(B.Springsteen)




Fri vers av Ord
Läst 467 gånger
Publicerad 2006-02-05 09:43



Bookmark and Share


  Propella
Oj, ja... Vackert så det tar andan ur mig.
2006-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Ord
Ord