Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Shanghai

Jag visste det då

i den stunden 

just då när jag mötte dig. för länge sedan

jag visste. att du skulle skära ut mitt hjärta

tugga på det. med dina vita raka tänder.

jag visste att du skulle hata mig sakta.

håna mig bakom dörren.

jag visste det.

att jag skulle gå bakom dig.

istället för bredvid.

jag visste att din mun skulle spotta ut. 

och kasta upp.

det där mörka.

med hatet bakom.

i din blick.

jag visste.

att varje dag i din närhet. skulle kväva mig sakta.

men säkert.

men ändå valde jag.

att inte se.

att hålla för ögonen.

blunda hoppet.

stega framåt.

le lite sött.

skaka på axlarna.

under ett paraply med regn.

ovanför och under.

idag undrar jag kanske varför.

men jag hittar inget svar.

i allafall inte här.

när jag håller din hand.

när vi går över gatan.

i Shanghai.




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 395 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2012-07-20 11:09



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
berör..
2012-07-25

  desert star
detta är en dikt som siktar mot hjärtat och fyrar av
2012-07-24

    Birgersdotter VIP
Intensiv och tät text..Bra skriven
2012-07-23

    maija tuori

Väldigt bra och väl skaldat !
2012-07-23

  ResenärGenomLivet VIP
Jag blir lite arg...Inte för sättet du skriver på, men för att det ska behöva vara så där. För det finns...
2012-07-23

  Linda CH VIP
Dramatik på högsta nivå! Filmisk stämning.
2012-07-23

  Delilah Juno VIP
Intensivt
2012-07-23

  Änglaögon
Väldigt bra poesi!
2012-07-23

  E.Eriksson
Helt fantastiskt skrivet... Fick verkligen lusten att läsa ännu mera när den tog slut...

Den berättar så mycket! :)
2012-07-23

  Anya VIP
En stark text som berör på djupet. Ja varför gör man som man gör? Inte alltid lätt att hitta svaret. Bara att försöka lära sig av erfarenheten, även det är svårt.
2012-07-23

    ej medlem längre
Stort drama.
Snyggt!
2012-07-22

    ej medlem längre
En härlig poetisk ton.
2012-07-20

  Lars Hedlin
Mycket väl skaldat! :)
2012-07-20

  yoakimu
Lysande! Punkterna fungerar alldeles utmärkt!
2012-07-20

    ej medlem längre
Ojj! *
2012-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP