Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ord som flämmtar till likt utblåsta ljus i skuggan av den dag som vi varje dag måsste vandra! Dan


Ordet från din tunga

Mätta mig med sången från dina läppar
Med ordet från din tunga, från din själ
som får mig att gunga
Som får min själ att sjunga

Din tunga, ditt ords oskrivna kraft
som får min värld att jubla
i sorg och i lycka, ej att förtrycka
prisa ordets smakande och dräpande kraft
i all sin enkelhet är det livets saft

Kännslor som svallar, åtrå som skallar
kärleken är för oss som älskar, tar och ger
Öpnar våra ögon och ser, att livet är ej självskrivet
Ödet finns ej i vår makt, utan bara att följa med
Som vågor i sanden, fram och tillbaka

på livets grusade autostrada . . . är vi alla barn . . .




Fri vers av DanSan
Läst 514 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-02-08 15:39



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Härligt livsbejakande ord !
Speciellt de tre sista raderna är utsökta !
2006-02-08
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan