Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

våta steg, men de är mina.

 

 

 

 

 

Jag hade barnet i mig

vaggande genom

smältpunkten av ett

motiv

man har bara vilja till ett liv.

 

Och barnet det skrek och gapade efter mat

och det växte som av sig självt

så är ju och livets hälft

 

småsteg viljade

 

jag är ju bara en liter dimma över plöjd åker

aldrig mer än så.

 

För se hur dagen fäller sin stråle över jord har markering på det ohöljda klara

för solar är det så lätt att lysa på att bara stråla och ständigen vara.

 

(en annan myrgår med blöta stövlar och gift (ja men för myggen) indränkt hud)

 

Och någonstans där kom barnet i mig tillslut

skrek och grät i vånda

 

hur i hundan ska jag hitta ut??

 

 




Bunden vers av Yrre VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-08-26 00:23



Bookmark and Share


  Aftonvännen
"man har bara vilja till ett liv."
fastnar jag för.
2012-08-28

  ULJO
Helt underbart diktat, kan inte annat än applådera
2012-08-27

  Sommarnattsljus
Gillar, men den här är inte lika lättgripbar som de jag läste tidigare. Här får jag brottas med texten för att kunna fånga essensen, men det är en kär brottningsmatch! Älskar verkligen! Bildspråket, känslan, oregerligheten. Skulle vilja kommentera nästan vartenda ord, varje rad, men jag väljer de här: "småsteg viljade/ jag är ju bara en liter dimma över plöjd åker" "Småstegen" får mig att tänka på mitt lilla barnbarns bestämda både steg och åsikt om saker och ting och "litern dimma" blev inom mig till "utspilld dimma" eller "uthälld dimma" av någon anledning. En spännande bild, som jag kommer att bära med mig. Tack!
2012-08-27

  kerstin skriver VIP
jag tycker mycket om din dikt, den vindlar sig fram i allvar och skratt (ja, som jag läser).
tack Yrre för fin läsning
2012-08-26

  Niclas Petersson VIP
Fantastiskt vacker. Gillar tonen och färgerna.
Gillar. Mycket.
2012-08-26

    Max Poisé
Vacker och helt underbar poesi. Det fattas ingenting och jag njuter av både rytmen, sången och innehållet! Denna sparar jag.. Helt klart!
2012-08-26

  aol
ett klart bokmärke
2012-08-26

  aol
en liter dimma över plöjd åker , stor poesi, så bra du kan vännen,
2012-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP