Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Underbart?

Varför måste jag falla?

varför?

jag vill klättra högre

och sen flyga

inte falla

men ändå faller jag

 

för dina ord

fäller mina ben

och jag hamnar alltid med näsan i marken

men jag vill det inte längre

jag vill stå rak

som en fura

med vinden i ryggen

och inte böja mig

för dig

och om världen vore sådan

att jag förtjänade det

så skulle jag nog göra det

eller kanske skulle jag få vingar då

vita

och bara sväva upp i himmelen

medan du stod kvar och undrade vad som hände

och jag skulle fnittra då

fri som fågeln

så underbart att tänka så

men det kan ju bli som man tänker

att man förtjänar det

ja det kan ju faktiskt bli 

just så

underbart?

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Ninananonia VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-09-04 17:30



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Jag tror också på positivt tänkande. Fin upplyftande text med ett värdefullt budskap.
2012-09-05

  Lars Hedlin
Mycket fint skrivet
2012-09-05

    ej medlem längre
Ja..tror också det kan bli det man tänker !!!
2012-09-05

  Hanna Mari Wallin
underbart skrivet, en njutning att läsa...
2012-09-04

  Anna*
Tycker om processen i dikten orden som går från fallandet hela tiden uppåt till svävandet på vida vingar. Applåderar
2012-09-04

  aol
en dikt som blev allt ljusare, bra skriftat,
2012-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP