Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ingen såg

Ingen såg när hon klev upp ur vattnet. Hur hon, helt utan att söka efter något att svepa om sin nakna kropp, började röra sig bland dem. Hur hon långsamt och självsäkert, nästan med svävande steg, vandrade över stranden. Från festens ena ände till den andra.

 

Det var heller ingen som märkte hur tiden stannade när hon passerade. Hur hon höll den i sina händer och smekte kvinnorna med den. Tog deras ungdom ifrån dem och insöp den i sin egen kropp. Ingen såg hur hennes långa gråa hår fylldes av en lyster och hennes kropp av en mycket påtaglig skönhet.

 

Och det var ingen som såg hur hon förförde de unga männen. Hur hon en efter en förde dem bort från festen. Tog dem med sig in i skogen för att där skörda deras manliga tillgångar och hur hon gång efter annan kom tillbaka ensam.

 

Det var först efter denna natt som alla skulle undra vad det egentligen var som hänt den där natten innan man på morgonen hittade de unga männen döda i skogen och kvinnorna oförklarligt åldrade på stranden.

 

 




Övriga genrer av Nattsuddan
Läst 334 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-09-16 00:31



Bookmark and Share


  OmE
Otäckt oroande och rysligt roande.
2013-05-14

  Vind
Spinn vidare, bygg ut till en novell, se vart du hamnar... Ge hon som tog en dubbelbottnad karaktär, ge henne en undran varför?.
"Festen" är (eller kan vara) en bra metafor för livet i sig.
2012-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Nattsuddan
Nattsuddan