Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur kan man värja sig mot tystnaden


Hur kan jag värja mig
när tystnaden slår mig

hur kan jag bryta genom
när tystnaden stryper min röst
min röst ohörd av någons öron
faller mot murar
i mitt egna hem


när ensamheten slår mig
fyller mig med längtan och saknad

musik känns tråkig
film för jobbig att fokusera på

allt jag skulle behöva
just nu
i detta ögonblick

är en hand
som rör min

en kram
som håller om mig

något som säger mig
att jag finns
även i någon annans ögon

visar tystnaden
att jag inte är
ensam

annars kan tystnaden
kan slå mig
fritt
ostört




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-10-21 17:05



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
så välbeskrivet om hur ensamheten kan ta över...

dina ord är sorgsna och berörande...
2012-10-21

  Vilsen Annette-hittar vägen
Ibland behöver vi mest egen kontroll för att komma över den känslan som kommer då och då, även om den är skrämmande och otäck.
Men absolut är det jobbigt!
2012-10-21

  arja savela
Kan känna igen känslan! Övergivenhet som pockar på.
2012-10-21

    ej medlem längre
Köp en cymbal, sätt den på huvudet och hamra mellan varven.
2012-10-21

  Suzy med punkterna
Mycket väl beskriven känsla.
Applåder vännen.
2012-10-21

    Ladyblack
ibland kan det behövas så lite för att styra undan ensamhet, ångest och den djärva tystnaden. Alltför sällan man möts av de där handslaget, kramen, psykiska närheten.

Underbart formulerat!
2012-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP