Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När dina ögon är svarta

 

När dina ögon är svarta

och din mun ryker hat

känner jag mig liten igen

 

en stund

innan jag fattar 

förstår hur du mår

 

det är inte mig du hatar

du hatar bara ditt liv nu

som jag råkar vara i just nu

 

så jag lämnar dig en stund 

låter hatet pyra

ut ur din kropp

jag kan se hur svart allting är inuti dig

 

men jag vet

det är inte mitt hat

bara ditt

och det går över 

snart

 

men jag önskar att du vore lycklig

att du älskade 

ditt liv

 

att dina ögon fick lysa som mina

som allas ögon gör när dom älskar

jag kan se hur det svarta lämnar dig nu

 

jag kan se det i dina ögon

 




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-11-01 19:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den berättande ser
är nära
respekterar integritet
kan hjälpbära
och skilja på
2012-11-11

    ej medlem längre
Starka är dina rader...som verkligen berör
2012-11-04

  Anya VIP
Att stå bredvid någon som mår dåligt är svårt. Bra fångat.
2012-11-03

  Magica VIP
Gripande...
2012-11-02

  M M Mannheim VIP
En dikt som speglar den nya tiden när "hatet" ökar mer och mer. Att det finns de som hatar kan jag förstå såsom världen ser ut idag.
Känner personer som har Aspergers och hatar saker som finns i dagens samhälle som en del av deras sjukdomsbild. Men dessa personer använder inte hatet mot andra personer utan det är en del av sjukdomen. Så din dikt är mycket viktig.
2012-11-01

  Lena Själsöga Keijser
dina vingar omfamnar i närvaro
2012-11-01

    ej medlem längre
Dina ord hugger tag.
2012-11-01

    ej medlem längre
Ursäkta stavfelen
2012-11-01

    ej medlem längre
När ögon är svarta så ligger däri i de allra flesta fall en kommunikations problematik.

Tycker texten belyser ett rätt så vardagligt.. Men det finns ändå (skulle kunna) och det är inte bra om det finns makt och kontroll med i bilden.

Hoppas inte min kommentar proviserar. Tycker det skrivna är viktigt.

Kramar.
2012-11-01

    ej medlem längre
berörande ju..
2012-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP