Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snön?

 

Svart?

 

Nu som,

svarta,

snabba steg,

ekar mot en, 

frostig kall kullerstensgata.

Med hårda,

kyliga,

höga kantstenar. 

 

Se, en svart himmel,

utan ljus,

ovan,

under,

nakna,

svarta, 

livlösa träd.

Där

grenar vilar,

mot bakgrunden.

 

Svart kappa,

andas kyla

och snön?

 

Den börjar falla

dunlätt,

viskar drömmar

i ett fruset hjärta?

 

I ett fönster

brinner ett ljus

med en vacker låga.

 

Är den

mitt hem?

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Ninananonia VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-06 15:34



Bookmark and Share


  poetryGirl
tur att levande ljus finns
2012-11-06

    ADI Nehlin
berör
2012-11-06

    ej medlem längre
tungt..
2012-11-06

  Maj-Lis VIP
Sogligt ...men hoppet finns
2012-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP