Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag var 5 år.


Skvallerbytta, knappar, farmor och jag

Farmor och jag

minnen i ett syskrin?

 

Farmors skatt,

knappar fina i en låda,

knappar att räkna,

känna på,

leka med.

 

Hon hade inte mycket,

men hon hade en säng, ett bord,

köksstolar, köksbord, en kökssoffa

fotografier, en orange docka som skrämde mig,

en soffa, ett bord

en blå tygtavla från gaza,

som min far köpt som FN- soldat.

 

Men hon hade

världens godaste smörbullar

och så knapplådan,

som jag älskade.

och farmor hon älskade min syster,

som var sex år äldre än jag,

men jag var bara den bortskämda,

skvallerbytta som hon snäste till mig,

när min syster hade slagit mig

och jag berättade för pappa,

skvallerbytta.

 

 

 

 




Fri vers av Ninananonia VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-11-21 13:44



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2012-11-24

  ULJO
Fina känslor du förmedlar
2012-11-23

  Elwania
Delade känslor för farmor förstår jag
2012-11-22

  Lars Hedlin
verkligen bra skrivet!
2012-11-22

    Birgersdotter VIP
fint och gripande
2012-11-21

  Anya VIP
Tycker om vändningen i denna. Hur du börjar så idylliskt för att sedan avsluta med en örfil. Gripande!
2012-11-21

    ej medlem längre
så fint Nina
2012-11-21

  Maj-Lis VIP
Ja dessa knappskrin...som var så roliga att titta i
2012-11-21

    ej medlem längre
fin..
2012-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP