Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sessa på lina

Dansa på din lina, sessan,
dansa under cirkusens kupol
du är allas älskling, sessan,
du är småflickors idol
ingen ser dig gråta, sessan,
ingen ser dig vackla
när du svingar dig med
parasoll och fackla

Dansa på din lina, sessan,
torka dina tårar bort
hokuspokus lilla sessan
så blir sorgedagen kort
när publikens stormande
applåder når dig, kära
minns att delad sorg är alltid
lättare att bära

Ser du här på marken, sessan,
står en vän och vakar
hela kvällsprogrammet ser han
när han spånet rakar
så att du får vila, sessan,
hållas i en varlig famn
som kan bära dig till bädden
till en lugn och tryggad hamn

Dansar du på lina, sessan,
under cirkustältets tak
minns att här står en som är
oändligt trygg och rak
en som alltid finns där för dig
en som alltid gärna bär dig
vännen som du glömt.
Han har inte glömt dig.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 354 gånger
Publicerad 2006-02-15 23:20



Bookmark and Share


    Orm den gamle VIP
Jättefin och hoppfull..
2006-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP