Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Erik Brickman 2005. Ja, 2005. Den dikt som var början på mitt återvändande hit i augusti förra året. När min mor dog. När min längtan till en kvinna kallad Ulrika var som störst. När jag trodde jag skulle bli tokig.


Gud vet



Som guldgult vete på fältet vajande i vinden,

lockande

faller inte ditt bruna hår.

Som gnistrande fiskar i sjön

glittrande under vattnet

syns inte dina kvicka ögon.

Och märkta av långa nätter

med sonen

är dina händers djupa veck.

Men Gud vet

vad jag känner för dem

av alla, de vackraste som finns.




Fri vers av Arowana
Läst 599 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2006-02-28 21:51



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
mycket vackert med innehåll som verkligen berör
2012-10-27

  anneluca
Ryser av dessa rader:

Och märkta av långa nätter

Med sonen

Är dina händers djupa veck


Vackert poetat.
2006-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana