Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredrik Åkares dilemma

En underbar sång
om
kärlek
vemod
längtan

allt som i oss bor

men framförallt
hur avgränsade våra liv blivit

när två själar möts
tycke uppstår
kärlekens frö finns

då räcker det inte att man är vuxna nog
då måste mer villkor fyllas
då ska ålder avgöra
inte känslan
inte attraktionen
mellan två
som dras till varandra

dagens samhälle
är i sanning en ålders-segrerad plats
där det inte räknas hur man är
eller vad man kan
det stirras på en siffra
som har mycket mindre betydelse
om båda väl är vuxna
mogna i själ
mogna i hjärta

men kanske det är så
att även omognad är tidlös och går i alla åldrar
men många gånger har jag sett denna åldersfixering
och det talar väl mer om de som är deras fångar innan de vaknar upp.
Men innan dess kommer de att förpesta tillvaron för oss andra.

Det finns dagar, ögonblick då orden i sången Cornelis skrev ekar i tillvaron ...

är man lite som Fredrik Åkare kanske..

gammal nog att veta
ung nog för att kunna
men dömd efter sin ålder
inte den man är....




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-20 12:03



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
ENORMT bra skrivet!!
Jag tror faktiskt att åldersfixeringen har tilltagit under tjugohundratalet.
2013-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP