Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
du var ju nyfiken på titeln....


Regnbågen är död

Vid regnbågens slut tar regnbågen slut
solen går ner samtidigt som den går upp
löken hackas i köket

Skogen viskar den viskar om tistlar
och tistlarna känner orden som piskar
och televisionen strålar

dubbelt upp en tvåhövdad tupp
galer om sjalar och statskupp
markerad midja på gala

pastiller och tabletter på bordet
den tysta får aldrig ordet
vingklippt och skuren

vardagen målar krigare
tennsoldater i skuggan
sorgen skrålar ut skålar

en stund i livet




Fri vers av Tobbe
Läst 831 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-09 10:55



Bookmark and Share


  Joakim Södersten
Idag har jag för första gången läst dina texter, vilken tur att jag hittade hit!
2007-08-24

  Bodil Sandberg VIP
Egentligen är den inte lustfylld på det viset att den är lustig..utan lustfyllt komponerad!
2006-03-14

  Bodil Sandberg VIP
Den här dikten är lustfylld...bejakande och helt underbar!!!
2006-03-14

  Tobbe
löken hackas i köket eftersom det är så självklart
2006-03-10

  sotlugg
förstår inte vart "löken hackas i köket" kommer ifrån
2006-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Tobbe
Tobbe