Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstens Skogsbrand



Den sista sommarvärmen klingar av
Rör sig sakta bort som motvilligt
Likt en älskare som inte vill lämna sitt hjärtas val.

Träden trotsar den kommande kylan
Vrider upp sin värme
En långsam höstlig skogsbrand
Slickar träd och buskar
Blad för blad
Det gröna flammar upp
I gult, gyllene lågor löv för löv
Innan det sakta mörknar
I orange
Mörkt rött
Till sist brunt
Innan löven faller av
Träden nakna i trots mot kommande vinter
I väntan på vårens förföriska gröna dräkt.

I våra hjärtan en annan långsam brand
Född i samklang av själar
En röst i natten som en mjuk vind smekande min kind
Längtan och växande hetta av kommande närhet
En skogsbrand i våra hjärtan
Långsamt njutningsfullt
Väckande sedan länge sovande
bortglömda känslor vi trott vi aldrig mer
Ska få känna och smaka.
Försiktiga trevande steg
Blyghet blandad med nyfikenhet

Kom och vandra bland löven
Känn kyssvarm beröring från löven
Löften om ny sommar
Ny värme
Ny lek bland träden
Håll min hand
Låt vår skogsbrand i våra hjärtan
Bli en lägereld
Som vi ständigt matar
Med nya dagar nära varandra
Medan skogen runt oss klär om.




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-10-03 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP