Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en själarnas dans med stilla ord som musik


massor med ord har flutit
ord har byggt broar
ord har bränt broar

orden har lockat
orden har avskräckt
orden har dragit
orden har knuffat

När orden överbryggar vårt avstånd
då har en ny nivå vuxit fram

Vilka ord du lagt hos mig och berört mig med
vet jag inte
vilka ord jag lagt hos dig och berört dig med
vet jag inte heller

längtan har vaknat
värmen
saknaden
motstridighet
rädsla som inte förmår stoppa
en kraft som växer
sakta men med stadig säkerhet

Kanske själarna kan mötas
utan att bry sig om avstånd
kanske själar kan beröra
utan att behöva resa

kanske själarna redan möts
om själarna vet och vill
kanske de ibland måste vänta
till resten
kroppsligen hinner ikapp
för ibland
vill inte själar behöva skäl
för ibland
är det orden
ofta outtalade
men ändå ord
själar emellan
som skapar
något otroligt
oväntat

allt genom enkla ord
så enkelt
egentligen
ibland så självklart

men vilka ord
och till vem
kan man
och får man
utbytet med

en själarnas dans med stilla ord som musik




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 320 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-05 22:00



Bookmark and Share


  agneta pichler
många tankar
Om ordets kraft
skrivna på ett
Underbart sätt
2013-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP