Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han?

Han vaknar där

i mina kupade händer

en kort sekund

minns blommorna

 om våren

han sluter sig igen

han suger i sig näringen

han viskar att jag är

hans vatten 

hans syre

han sparar klorofyllet

till våren

rötterna hans är förankrade

i den mörka jorden

han växer inte mer

hans huvud slokar

hans kropp är böjd

han älskar djupt inom

när jorden vaggar honom ömt

och höstens vindar smeker

frosten ur hans ögon

så snurra min jord

snurra 

låt dagen komma

då solen värmer

då blommor blomma

ja snart är våren här igen

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av Ninananonia VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-10-16 16:18



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
moders- og naturgudinnan
vi alla så växa, av dig

fint
2013-10-23

  Lars Hedlin
Mycket fint!
2013-10-17

  ResenärGenomLivet VIP
O, så vackert...vemodigt men vackert och hoppfullt...
2013-10-16

  Rasehorn
Mycket bra skrivet!
2013-10-16

    ej medlem längre
En mycket vacker text!
Tack för den!
Z*
2013-10-16

  Rozsi.kovacs

Så underbara är dina ord som en
smekning
2013-10-16

    Birgersdotter VIP
Vacker och berörande
2013-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP