Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåmåndag



Blå och svart den kallas
Stilla Veckans första dag
återstår dagar av fred och frid
i broderlig skara känd

Blåögd förberedelse
för Befrielsens fest
nattsvart aningslöshet
inför vännens svek

Visst visste du vem
som valde sekinerna
när annan utväg
kostade på?

Nog hade du mer än en aning
om vems hjärta och läppar
som Judaskyssen bar
när fullbordans timme slog?

Så lär mig då redan i början
på den blåsvarta veckans färd
att tro som du på din uppgift
till gagn för den mig försmår




Fri vers av Gunnel André VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-14 15:55



Bookmark and Share


  KYREUS of Sweden
Substans!
2014-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel André
Gunnel André VIP