Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför rodnar Körsbärsträdet om våren

Varför rodnar du
klädsamt rosa
är det för att jag ser din nakna skönhet?

varför rodnar du
är det för att vårens värme rör dig
och alla par hand i hand når din sav?

Kanske du rodnar
klädsamt innan du får klä dig i dina löv
innan du strör dina blomblad
likt snöflingor
kyssta av varm vårvind
singlande ner på mig
som små lätta kyssar

kanske
rodnar du likt solnedgången
för att du ger morgonrodnaden dess färg

så berätta du smäckra vackra träd
varför rodnar du så vackert till våren?




Fri vers (Fri form) av Nikolai Jungsin VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-04-23 02:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker dikt med mycket liv:).
2014-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Nikolai Jungsin
Nikolai Jungsin VIP